I en annan del av Shanghai

 

                        
                                   

 

                                                                                                                                                                     

I en annan del av Shanghai än den där vi bor finns villorna. Inte bara villorna utan även de tillhörande trädgårdarna, altarnerna och faktiskt till och med de hembakade bullarna. När man kommer innanför murarna i dessa områden är det som att kliva rätt in på Wisteria Lane. Men om man blundar, då är man i Sverige. Lukten av nyklippt gräs, ljudet av en trädgårdstrimmer, barn som springer omkring och leker på gatorna. När man öppnar ögonen och tittar rakt in i ögonen på en vakt som vill att man ska skriva ner vad man heter, var man bor, sitt telefonnummer och vem man ska besöka så inser man snabbt att drömmen om Sverige var just en dröm.

Det är inga små villakvarter utan snarare små byar det här och när man meddelat vilket hus man ska till pekar vakten åt vilket håll man ska gå och det är bara att börja traska. Så fort man ser lite tveksam ut och stannar till för att kolla vilket nummer det var på huset man just passerat dyker en annan vakt upp, på cykel med blåljus och pekar en i rätt riktning. Ingen risk att gå fel här inte.



 


Kommentarer
Postat av: Karin

Herregud vad läskigt med gated communities! Vad gjorde du där?

2011-04-21 @ 09:31:52
Postat av: Lina

Hahha coolt! :)

2011-04-21 @ 16:45:40
Postat av: Calle/Monica

Ser ju jättefint ut!!! Känner ni verkligen någon där?

En o annan vakt i de svenska villakvarteren kanske inte skulle skada?? Hmm.... får nog fundera lite till på det påståendet!!!

2011-04-21 @ 19:20:44
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0