Qibao


En söndag för några helger sen, när våren på allvar bestämt sig för att stanna i Shanghai, bestämde vi oss för att göra en utflykt. Närmare bestämt till Qibao, en förort knappt två mil utanför Shanghais citykärna. Vad vi hört och läst skulle där finnas en väl bevarad stadsdel med mycket vatten och fina gamla broar. Där skulle råda lugn och ro. Vi såg framför oss hur vi kunde strosa omkring på de gamla broarna, utforska trånga små gränder och kanske hitta något trevligt litet lunchställe. Ett ypperligt tillfälle att få se lite av det gamla Kina. Efter ytterligare lite efterforskningar kändes valet av utflyktsmål klockrent:

"Qibao ancient town can satisfy your curiosity about ancient water townships without the bother of either long distance or the rush of crowds".


Vi styrde kosan mot tunnelbanan och hoppade trekvart senare av i Qibao.


Visst fanns där vatten och gamla broar.Visst fanns där trånga små gränder.Ni kanske anar en något bister min i mitt ansikte? Vad kan det bero på? Jo, på att där framförallt fanns två miljoner kineser som också kommit på den briljanta idén att göra en utflykt till Qibao denna vackra söndag.


Som tur var gick tunnelbanan tillbaka till stan var tionde minut vilket var ungefär så länge vi stannade i denna pittoreska lilla förort.


Kommentarer
Postat av: Calle/Monica

Det verkar inte lätt att hitta tystnad och lugn o ro där ni är!!! Ni får hålla ut c:a 2 1/2 månad till sen sitter ni och äter frukost på verandan på Orust och lyssnar till fåglarnas kvitter.

2011-04-25 @ 16:17:27
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Lina

Va detta den staden jag visade er på bild nångång? Usch av det ser trångt ut, lite jobbigt att få in en fjärdedel av sveriges befolkning i en liten by...

2011-04-26 @ 17:48:34
Postat av: Lotta

Ha,ha. Ja det är väl typiskt...

2011-05-02 @ 16:00:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0