Made in China

Har i Kina borjar barnen nu studera engelska fran 7 ars alder. Det har dock inte alltid varit sa, och det finns manga platser man kan se skyltar pa "engelska" vars innebord ar nagot oklar. Nog om detta.

Det finns hos kineserna en fascinerande fascination (!?) for allt som ar vasterlandskt. Man vill garna dricka kaffe fast man tycker battre om te. Man vill garna sitta pa uteserveringar fast man egentligen skyr solen likt en vampyr. INGENSTANS tar den vasterlandska stravan sig ett sa fantastisk uttryck som i tryck pa T-shirts. Kort bakgrund: 1. Nagon vet att man ska ha engelsk text med stora bokstaver pa sin T-shirt for att vara haftig. 2. En valdigt liten andel av kineserna kan lasa bokstaver och annu farre kan engelska. 3. Kinesiska businessmen, kladkedjor och designers borjar gora egna motiv for T-shirts. 4. De kan inte heller engelska.

Har foljer ett urval av motiv vi eller var nara bekantskapskrets stott pa pa sistone:

"NYC is very MUCH fashion"   
Pa ung fashionista.

"Little beautiful happy-funny cat says hello. Hello!"
Pa cool kille i 35-ars aldern.

"I'm a OK lover"
Ung tjej hade pa sig den till jobbet pa en stor svensk mobelkedja.

"ASSHOLE"
Pa ryggen pa ovan namnda tjejs blyga och tystlatna lilla kollega.


*********

Det finns aven andra som kan det dar med engelska:

 

Well folks, det var alles.


Kommentarer
Postat av: Tommy

Now is the cocked pork fried. Thank you very big. Det är det som susen gör. Thats that thats that doin.

2011-08-17 @ 17:03:54
Postat av: Lina

Alltså det här e ju helt sanslöst!!! hahaha Fasen va jag läääängtar till Shanghai nu! Kommer skratta konstant!

2011-08-18 @ 00:55:04
Postat av: malinmaskmongo

om jag nu läser rätt. att det står "black mushrooms rape" tycker jag det inte är mer än rätt att sätta upp varningar så även västerlänningar är på sin vakt. Vi hör ju mest om de giftiga spindlarna och farliga ormarna o s v. Förståndigt!!!! :-)

2011-09-06 @ 22:01:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0