Sommar i Sverige del 3 - Maten

Trots utbudet av bra restauranger i Shanghai så måste man erkänna - det kan aldrig konkurrera med att laga mat med svenska råvaror. Jag blir som halvt skakig och lite svettig bara jag tänker på havskräftor, kantareller, rödbetor och smultron. 

Vår svenska matsommar i bilder såg ut så här:

Råvaror 



Kantareller som växte på vår tomt



Smultron från småstigarna



Egna tomater. Varför äter man inte tomaterna gröna egentligen? De luktar åtminstone bättre då.



Ostron i Hälleviksstrand



Färsk småhuggorm.



För detta ko från nästgårds (vila i frid broder).



Så här såg han ut i sina glansdagar.



Rödbetor som inte kunde bestämma sig.


...och här är resultatet:















Men kom ihåg:


Det går lika bra med selleri!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0