Under belägring!

Vi har befunnit oss under belägring de senaste dagarna! Vi har tidigare inte rapporterat om detta för att undvika oro hos anhöriga. 

Låt mig uppdatera er på vad som hänt: Det firas kinesiskt nyår. Så långt allt väl, och detta vet ni sedan tidigare. Det har bränts av en del fyrverkerier. Inte mycket att snacka om. MEN, ingen hade riktigt förberett oss på att kineserna skulle genomföra ett seriöst försök att liksom spränga vårt jordklot. Här kommer vi in på vad som hänt.

Efter nyårsafton var man ganska mör i öronen. För första gången reflekterade man över att man liksom har organ som uppfattar ljud i olika våglängder. Man tyckte det lät vackert att vakna till taxi-tut, och att skrothandlaren med megafon som enda marknadsföringskanal var ett välkommet inslag i gatubilden. Man var lycklig igen efter 24 timmars krut-kanonad.

I söndags var vi därför helt oförberedda på att det var dagen man firar "the god of money". Reglerna är enkla: ju mer du smäller, desto rikare kommer du att bli. Dvs tvärtom mot i Sverige. Jag kan nu dra slutsatsen att kineserna tycker att pengar är mycket viktiga.



Det hela inleds med ett skoningslöst attentat mitt framför mig och Lena! Ett terrordåd, tänkte vi. "-Hjälp, polis! Skynda!"



Polisen var mycket snabbt på plats. I själva verket var de på plats hela tiden. Polisen tyckte detta var mycket kul, och man kan tänka att även en polis behöver mer pengar. Festligt!



När vi senare kom hem till vår gata möttes vi av denna syn. Någon hade gjort penga-guden superglad! Jag började känna en vissa panik eftersom vi liksom halkat efter alla andra ekonomiskt och kanske riskerade att bli vräkta? Jag övervägde en stund en diskret men kraftig gasexplosion i vårt kök.

Natten igenom fick sedan Shanghai många nya blivande miljonärer. Klockan 6 morgonen efter bestämde man sig så att man låg ganska bra till hos penga-guden. I samma stund somnade två trötta svenskar på nionde våningen.

Kommentarer
Postat av: Lina

Hhahahhahhaha jag smäller av!!! Stackare va ni får stå ut med....tur att du inte utförde gasexplotionen i köket! Tror du bara hade blivit fattigare och av med eventuell deposit haha

2011-02-11 @ 17:35:20
Postat av: Calle/Monica

Ni lägger ner mycket krut på den här bloggen. Ni sköter er bra. Dom där smällarna var inte i storlek small. Ni kunde väl ha kastat ut en hel kanonad med granatäpplen. Eller....

2011-02-11 @ 17:53:13
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Calle/Monica

Hahahahahaha!!!!! Säger bara en sak: Börja extraknäcka som krönikör!!!! Tycker mamma.

2011-02-11 @ 18:43:17
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Ann

hahaha - Ni blir härdade direkt då alltså : ) Efter detta kan ju allting bara gå lättare.

2011-02-11 @ 19:54:44
Postat av: Maria Rapp

Det är så roligt att läsa er blogg!!! Tycker också att du ska extraknäcka som krönikör Martin :-). Det verkar verkligen som om ni här en bra tid på andra sidan klotet!? Fortsätter att följa era eskapader med spänning! Ta hand om er!

2011-02-12 @ 14:16:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0