32 ar senare

Forst av allt - forlat avsaknaden av prickar over de bokstaver som kan tankas behova det. Att utesluta dem ar for mig ett uttryck for revolutionart konstnarsskap. Ett viktigt stallningstagande for ett prickfritt samhalle.

Sa till dagens tema. Ett alldeles sarskilt sadant. Det ar namligen sa forstar ni vanner att for 32 ar sedan foddes ett alldeles speciell litet flickebarn. Hon fick namnet Lena, det betyder "ljus", eller "den som ar pa lyset".

Idag bor Lena med det sardeles vackra gossebarnet Martin i en lagenhet pa Dagu Lu i Shanghai. Eftersom de flesta av er lasare inte bor har sa tankte jag invitera er till att ta del av detta illustrerade lilla masterverk; "Aldrande i Asien" (las aven "Tarta i Tasjkent" och "Mogen i Mogadishu")   



Det knakar latt nar han satter sig upp och hans fotter nar golvet. Det galler att smyga. Det galler att vara absolut ljudlos. Han stanger av klockan innan alarmet satts igang. Han ar nojd, "det har blir en bra dag" tanker han. Som i trans skyndar han ut i koket och mal kaffebonor, steker agg och skivar frukt. "Jag maste skynda mig, far inte bli sen".

I sovrummet bredvid borjar solen strala in mellan persiennerna. Det ar var, och luftkonditioneringen ar inte igang sa luften i rummet varms sakta upp. Tva fotter sticker fram nedanfor tacket. Det ena foten ror hastigt pa sig, kanske var det en av arets forsta flugor som slagit sig ner for att vila. Ett ogonlock oppnas. Ett till. Hon hor nagot, var det vad som vackte henne? Hon hor det tydligt: - Nagon ar i koket.

De forbannade aggen reagerar som all annan mat han lagar somndrucken pa gasspisen. Brant i botten och anda inte genomstekt. Han skrapar irriterat ihop omeletten och vander pa den, darefter aker den upp pa tva fat som stalls bredvid en nygjord smoothie och starkt kaffe pa brickan. Nu ska hon vackas.

 

Strax efter denna historia kommer vi med aven bildmassigt i pa denna fodelsedag. Pa morgonen fick Lena en bok av Lotta och ett knepigt paket inslaget i aluminiumfolie av Martin.





Av resterande Elmare fick dagens fortjusande huvudperson senare under formiddagen denna lilla bukett. Det ar nagot speciellt med tjejer och blommor. (Blomman t v i bild)




Den har arten har ungefar samma farg och tyngd som tussilago, men luktar lite annorlunda.



Blommor i all ara, men kolla in blomsterbudet. Vilken avantgardistisk frisyr, vilka snitt i den eleganta kavajen!




Sen blev det 11-kaffe pa en liten gata. Lena fick valja stalle, det var inte latt.



Till slut valde hon att ta med en bakelse hem. Den hittade hon pa det ansprakslosa lilla cafeet "Starbucks". Mysigt, Lena!

Efter fikat gick vi till parken och laste och drack det kaffe vi tagit med i en liten termos. Solen sken och det kandes somrigt, alltsa inte bara varmt som pa sommaren, utan som sommar. Pa riktigt. Nar man inte trodde det kunde bli battre plockade Lena fram tva Singoallakex som hon virat in i ett papper. De hade blivit lite mjuka i ryggsacken, men det gjorde ingenting.

Det blev en lang dag i solen. De sken liksom ikapp, den lite storre himlakroppen solen och den lite mindre jord-bon Solen. Vi hann till och med att okynnesdricka ett glas vin pa balkongen under sondagseftermiddagen.



En valdigt fin dag avslutades lika fint med att vi at middag pa Goga.



Tack, Lena, for att du foddes den dar dagen for 32 ar sedan.


Kommentarer
Postat av: Elisabet Frånlund

Hej Lena!

Jag ser att du haft en underbar dag! Och visst ar det sa att for 32 ar sedan foddes ett alldeles speciell flickebarn - dvs du!



Om nagot for sent - HJARLIGT GRATTIS PA DIN FODELSEDAG!



Kram, Bettan



PS Vilken trevlig blogg du har - jag laser den med stort intresse.

2011-05-15 @ 18:57:58
Postat av: emma

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år, hurra hurra hurra! Grattis på födelsedagen vännen, massa kramar till dig ifrån oss i torsebo! Efter beskrivningen så låter det son du haft en fin dag, massa kramar

2011-05-15 @ 19:35:05
Postat av: Katrin, Magnus och Amanda

Å vilken underbar berättelse. Ni är ju för duktiga när ni gör era inlägg. Alltid lika kul när man ser att det finns ett nytt.

Lena, grattis här också ;-) Vilken jättefin klänning du har på dig.

Massa kramar till er

2011-05-15 @ 19:48:38
Postat av: Lina

Hhahaha vilken underbar och fin berättelse!!! Ser ut som ni haft en kanondag ju! Vill passa på att nämna att blommorna va från Far & Mor Elm , det va därför vi blev paffa när ni sa att det va från oss oxå! Vår present får Lena i sommar i Swe!

Saknar det alldeles speciella lilla flickebarnet Lena och det särdeles vackra gossebarnet Martin!!!

2011-05-15 @ 20:25:12
Postat av: Lotta

Ni ser ut att haft ännu en underbar dag! Mycket bra skrivet Martin. Stort tack för ännu en intressant, väldigt speciell dag från er...

Kramar Lotta

2011-05-15 @ 21:09:43
Postat av: Lotta

Tack Martin för ännu en intressant dag hos er, en väldigt speciell sådan. Jag ser att du haft det bra vännen! Kram till er båda:-)

2011-05-15 @ 21:14:02
Postat av: Calle/Monica

Vilken härlig story och vilket sött slut. ;.)



GRRRAAAAAATtis LENA!! 30 till så är vi lika gamla....

2011-05-15 @ 21:14:03
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Calle/Monica

Vilken härlig story och vilket sött slut. ;.)



GRRRAAAAAATtis LENA!! 30 till så är vi lika gamla....

2011-05-15 @ 21:15:09
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Lotta

Lite dubbletter skadar väl inte:-)

2011-05-16 @ 07:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0