Error on page 18 RMB

 
Det är ingen nyhet att Kina är fullt av knasigt översatta skyltar. Så gott som dagligen får man sig, om inte ett gott skratt så i alla fall ett leende tack vare detta. Och hur många gånger har man inte tänkt "men varför frågar dom inte bara nån som kan?!"
 
Veckans bästa är killen som ville ha en internationell prägel på sin nystartade restaurang. Klart restaurangens meny ska översättas till engelska. Hmmm.... gött att google translate finns tänkte killen, så himla smidigt! Vilket resulterade i att en av maträtterna döptes till.... Error on page 
 

Rödljus är för andra

Första gången jag satt i en taxi där chauffören tog sig förbi en bilkö genom att köra ut i mötande körfält, för att sedan hastigt, när en mötande bil dyker upp, tränga sig in i kön igen få man väl erkänna att man inte tyckte det var en sådär jättebra idé. Ohhhh...oj, oj, men vad gööör han? var den vanligaste responsen på detta tilltag.
 
Nu vet jag inte vad som hänt, kanske håller man långsamt på att transformeras till kines för numera är responsen allt som oftast,.. vi kan kalla den mer avslappnad, i form av tillrop såsom "ahh, hen hao" ("ahh, mycket bra" för er som ännu inte brytt er om att lära er mandarin).
 
  
Vem vill stå i kö liksom?
 
 
En av de vanligaste synerna i trafiken är annars den här:
 
 
Från den dagen en kinesisk kvinna får reda på att hon är gravid tar hon på sig ett förkläde som ska skydda mot strålning från datorer, mobiler, microvågsungnar och vad det nu kan vara. En väns gravida jobbarkompis vägrade gå och hämta papper i skrivaren på grund av strålningen hon då skulle utsättas för, kanske hade hon glömt ta på sig förklädet just den dagen. Att göra något som helst ansträngande, ha högklackat på sig eller flyga som gravid är helt otänkbart.
 
Men som sagt, när barnet väl är fött, ja då går det bra att slänga upp det på moppen eller hålla det i vänster arm medan man styr bilen och växlar med höger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

En kväll på stormarknaden

Sen avocadotanten gjorde entré i våra liv, eller rättare sagt sen vi flyttade två kvarter från hennes hål i väggen-mataffär som på något oförklarligt vis rymmer allt från vaniljextrakt till krossade tomater, så har ärenden till den franska stormarknaden Carrefour, här känd som Callefoul, i utkanten av stan känts i stort sett överflödiga. I stort sett ja. Det finns en sak som Tanten inte kan rota fram ur sin frys fylld av korv, kyckling, lax och oxfilé. Nämligen köttfärs. Väldens bästa uppfinning (efter AC:n). Så, i brist på köttfärs tog vi häromkvällen en tur till Callefoul.
 
Väl där möttes vi av en rad anmärkningsvärda förändringar. Så anmärkningsvärda att vi betygsatte dem. Det i sig är ju så anmärkningsvärt att vi borde dela med oss av detta.
 
 
Inplastade kycklingfötter - 5 av 5
 
Vi blev glatt överraskade när vi såg att kycklingfötterna numera låg prydligt inplastade i kyldisken. Lösvikt i all ära men ni vet hur det är. Man letar efter den perfekta foten, tappar några på golvet. De plockas upp och läggs tillbaka. Av personalen som just rengjort golvet. Med den smutsigaste mopp världen skådat. Man är förkyld. Eller bara igentäppt av all luftförorening. Hostar och harklar sig. Råkar nysa över berget med kycklingfötter. Sånt som händer. Så, inplastade kycklingfötter - högsta betyg! 
 
 
 
Djurrättsprofilering - 5 av 5
 
Som djurvän blir man ju oerhört glad när man ser att ålarna fått det bättre ställt på Callefoul. Vi räknade till som mest 12 ålar i samma back. Till skillnad från tidigare 102. Visst, det skulle kunna bero på en strykande åtgång på ålar just den här dagen. Men vi tror ändå på en medveten djurrättsprofilering. Bra där Callefoul!
 
 
Ris i lösvikt - 1 av 5
 
I motsats till kycklingfötterna hade riset gått från förpackning till lösvikt. Vi fann det besvärligt att skilja mellan de olika rissorterna. Vi gillade inte heller djuren som byggt bo i risbergen.
 
 
 
Provsmakning på dryckesavdelningen - 4 av 5
 
Vi tilltalades särskilt av självserveringskonceptet. Genialiskt! Baijiun smakade dock sådär vilket drar ner betyget något.
 
 
Då vet ni.
 
 

Svenska kräftor!

Fresh from Tokyo? Förvirringen är total....
                                                                                                                                                          
 
 
 
 
 

Fyra klasar russin och en soltorkad tomat

                   Eftersom Någon inte vattnade på balkongen under semestern är allt som återstår fyra klasar russin och en soltorkad tomat. En pesto på det kanske?                                                                                                                      
                
 
 
 
 
 
 
 

Haikui - en rackare till tyfon

 
Sahar sag det ut nar vi tittde ut fran vart sovrumsfonster igar eftermidagg. Vi kunde se:
 
Regn som foll uppat
 
En flod vi inte sett innan
 
Bilar i floden
 
Trad med kronorna i marken
 
Kineser som tyckte det var en bra ide att ta en promenad me paraply
 
Kineser som larde sig nagot
 
Tyfonen i siffror:
 
132 mm regn
 
145 km/h vind i centrum
 
15 min forsening hos Sherpas Food delivery
 
 
 

Sommaren i Sverige

 
För er som inte kan få nog av dessa väl valda bilder (ja, vi hade faktiskt så här fint väder några dagar...), klicka vidare!
 

RSS 2.0