Shanghai är...

...gammalt och nytt, fint och fult, rent och smutsigt, enkelt och svårt. Vem vill inte uppleva detta? Vi har inte mindre än två gästrum som mest bara står och väntar. Så lämna landet lagom för en vecka eller så och kom hit vettja!
 
Just nu längtar vi i och för sig mest härifrån. På tisdag kväll går planet till Sverige där vi gör ett kort stopp innan vidare färd mot Franska rivieran. Nästa gång vi landar i Shanghai är det som Herr och Fru!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste Nytt från Mittens Rike

 
Sommarlovet har tagit slut. Och jag har lite att jobba på.
 
Vi har haft svenskmiddag för ett gäng glada kineser. Vi funderade först på att bjuda på nationalrätten tacos men till slut blev det istället kallrökt lax, köttbullar med potatismos och lingonsylt samt blåbärspaj med vaniljsås. Till det serverades snaps, öl och fläderblomssaft. Det fotades mer än vad det åts men betyget "This mashed potatoes are even better than at KFC" måste ju ändå tolkas som med beröm godkänt. Kvällen avrundades med fredagsmys i soffan framför "China's got talent". Självklart med en skål svenskt smågodis.
 
Och kräftskivan, vi får inte glömma kräftskivan! Min vän Malin som jag inte träffat på 8 år förgyllde kvällen med sin närvaro. Den inleddes med kräftor och free flow snaps på ett tyskt bryggeri och avslutades med öl och tofu på ett kinesiskt hak framåt morgonkvisten. Däremellan blev det både koreanskt 2-årskalas och nattklubbsbesök.
 
Och så har jag dumpat Paris. Asså, jag tyckte hon var lite arrogant.
 
Mer om kvällen här: http://blogg.amelia.se/andreaslundstedt/2012/09/17/shanghai-del-3/
 
 
Sen har vi ju varit i Peking också och övat inför Jour J! Alltså Dagen D. Det var hisnande på alla sätt och vis.
 
 
   

À bientôt!
 

Finaste flickorna fixar hippaste hippan...

...och bloggar om det!
 
http://destinationshanghai.blogg.se/2012/september/bachelorette-party.html
 
http://kristinkakaishanghai.blogg.se/2012/september/surprise.html
 
 

RSS 2.0