Julstamning i Shanghai

December har varit en jaktad manad. Mycket, mycket att gora. I vanliga fall handlar det om julmat, julklappar och pynt. Har har vi inte gjort nagon julmat, inte lyckats handla mer an en enda julklapp. Vi har mest varit jaktade. Det kanns som hemma!

Vi har forsokt att bringa lite julkansla till var lagenhet. Bland annat ar den smyckad med julrosor, en adventsstjarna och en julgran i plast. I koket star vinglogg (halv urdrucken) och saffransglogg (lite smuttad pa). Imorgon kommer Sheraton att leverera (Hollywood-fru-varning) var julskinka som vi lar fa skynda oss att ata upp. Vi har tillsammans med ca 300 andra svenskar atit hotelllagat julbord. Vi har frusit lite granna, mest inomhus. Lena har bakat pepparkakor och hangt nagra exemplar i vara fonster. Vi har atit skinkmacka (bestaende av prosciuttu  di parma och dijonsenap pa baguette forvisso). Vi har haft gloggfest med tillhorande huvudvark dagen efter. Vi har kopt portvin som man kan smutta pa nar man star i koket. Nagonstans dar slutar det nog.

Kanslan i Shanghai ar som nar vi far de forsta kalla natterna i  Sverige. Lite vemod nar man fattar att sommaren oundvikligen ar slut, sa aven sensommaren och tidiga hosten. Det ar ofta gra himmel nu. Plusgrader, men kyla som liksom kyler kroppen inifran och ut. Loven faller fran vissa trad, andra ser oberorda ut, men vaxlar farg till gratt i brist pa andra yttringar. Plostligt kommer solen, da ser man att det faktiskt fanns en del rodgula lov kvar pa traden, en del ligger fint pa marken. Det saljs apelsiner fran sma lastbilsflak pa gatorna. Forsaljarna ler och kastar apelsinerna till varandra. Det ar ocksa jordgubbssasong, eller iallafall smygpremiar. Man kan sitta vid ett fonster och dricka varmt kaffe nar solen stralar utanfor. Har vet man aldrig.

Ikvall kommer kortbesok fran Sverige som vi ser fram emot att ata / dricka middag med. Helgen ar sen spackad av lagenhetsvisningar, bartomningar, skridskoakning och julklappshandel. I den ordningen dessvarre.

Nya vanor vi lagt oss till med sen senast

1.       Vi gor egen yoghurt i en maskin som varken luktar, later eller knappt syns. Gott blir det iallafall. Lena ar var yoghurtista. Hon bade syns, luktar och later under tiden dock.

2.       Vi ater omelett pa helgerna istaller for scrambled eggs. Det ar en teknikovning tagen ur en halvfransk helmilitar kokbok ”hold the fork firmly with one hand, always keeping it horizontal and parallel to the frying pan as you spread the eggs evenly on the surface”.

3.       Vi ser pa Dexter.

4.       Vi dricker cappuccino istallet for espresso.

5.       Vi ater ankbrost tillagade med kirugisk precision

6.       Vi sager ofta: ”Vi borde boka boende i Sydney”

7.       Vi har nu sex olika banker. Tre kinesiska och tre svenska. Det hela ar mycket smidigt.  


Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

Kul att höra av er. Började oroa mig för att det bara fanns första advent i Shanghai. Att andra till fjärde advent och ev, hua mig, även julen liksom kommit bort. men tomten ska ju hitta överallt har jag hört.

Någon sa att det är Ruolf som hittar. Så senaste tiden baseras oron mera på hur gamla renar blir. Och behöver man skica en karta till nordpolen över Nästa? Varför har tomteskrället inte önskat sig en Gps av tomtemor? Och återigen hur länge lever renjävlar?



2011-12-15 @ 08:51:34
Postat av: lenalarvlamo

Har hört att dom är odödliga, har ett otroligt välutvecklat luktsinne och navigerar efter doften av snälla barn så någon karta över Nästa ska inte behövas.

2011-12-19 @ 05:55:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0