China in our hands – en gästbloggares bekännelser

Lyllos er som inte har varit i Kina. Lyllos er som har allt kvar. Efter två veckor har nu morsan och jag glott, känt och luktat klart på Kina. Vi är proppmätta på såväl mat som intryck och djupt imponerade över Lena och Martins navigering här i stan. Efter vilda diskussioner och långa nattliga överläggningar kommer här vår gemensamma lista över fem höjdpunkter under vistelsen här.

1. Parken, en tidig morgon. En föreställning i sig som inbegriper tusentals kineser och där regissören tappat greppet totalt. Exempel på saker man kan roa sig med:

Massera ett träd

Dansa med solfjädrar


 
Eller, varför inte attackmassage av en tandlös lite gumma


2. Peking – hutongerna, Förbjudna staden och Himmelska fridens torg. Det var häftigt alltihop, Peking var jättelitet och jättestort på samma gång. Se tidigare inlägg.


3. Kinesiska muren. Tänk att den är nästan tusen mil och ihoplimmad med klibbigt ris!


4. Maten. Här går dock åsikterna isär. Medans undertecknad skulle vilja ha det kinesiska köket på en första plats så är mamma Lotta lite mer tveksam - ”Det är roligt att ha ätit det” som hon uttrycker det lite lakoniskt. Själv säger jag: jordnötter i vinäger, gurksallad, lättfriterad äggplanta, can’t get enough!


5. Shanghais trädkantade gator där de eldrivna och därmed ljudlösa mopederna susar fram och där allt går att köpa – frukt, strumpor, dvd-filmer, grillspett, paddor, tjusiga kläder och mindre tjusiga kläder, etc , etc, etc. Vänder man huvudet åt ett håll ser man en kines lugnt promenerandes i pyjamas medans det åt andra hållet ligger någon och sover, företrädelsevis på jobbet som till exempel fiskhandlaren här:

Så, vi hoppas på att det kan bli lite kines av oss i vårt nästa liv. Det vore gött det. So long!

/Karin


Kommentarer
Postat av: Lina

Karin, vad trevligt att läsa om er intryck av Kina! Vi längtar massor tills vi ska dit! Har aldrig varit där men har fått en ordentligt dos när jag va i Chinatown i Vancouver så jag vet lite vad som väntar...känner igen pyjamasgrejen...varför gör de så?? hahaha

Hoppas ni får en trevlig hemresa! Hälsa!

2011-10-13 @ 21:56:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0