En kväll på stormarknaden

Sen avocadotanten gjorde entré i våra liv, eller rättare sagt sen vi flyttade två kvarter från hennes hål i väggen-mataffär som på något oförklarligt vis rymmer allt från vaniljextrakt till krossade tomater, så har ärenden till den franska stormarknaden Carrefour, här känd som Callefoul, i utkanten av stan känts i stort sett överflödiga. I stort sett ja. Det finns en sak som Tanten inte kan rota fram ur sin frys fylld av korv, kyckling, lax och oxfilé. Nämligen köttfärs. Väldens bästa uppfinning (efter AC:n). Så, i brist på köttfärs tog vi häromkvällen en tur till Callefoul.
 
Väl där möttes vi av en rad anmärkningsvärda förändringar. Så anmärkningsvärda att vi betygsatte dem. Det i sig är ju så anmärkningsvärt att vi borde dela med oss av detta.
 
 
Inplastade kycklingfötter - 5 av 5
 
Vi blev glatt överraskade när vi såg att kycklingfötterna numera låg prydligt inplastade i kyldisken. Lösvikt i all ära men ni vet hur det är. Man letar efter den perfekta foten, tappar några på golvet. De plockas upp och läggs tillbaka. Av personalen som just rengjort golvet. Med den smutsigaste mopp världen skådat. Man är förkyld. Eller bara igentäppt av all luftförorening. Hostar och harklar sig. Råkar nysa över berget med kycklingfötter. Sånt som händer. Så, inplastade kycklingfötter - högsta betyg! 
 
 
 
Djurrättsprofilering - 5 av 5
 
Som djurvän blir man ju oerhört glad när man ser att ålarna fått det bättre ställt på Callefoul. Vi räknade till som mest 12 ålar i samma back. Till skillnad från tidigare 102. Visst, det skulle kunna bero på en strykande åtgång på ålar just den här dagen. Men vi tror ändå på en medveten djurrättsprofilering. Bra där Callefoul!
 
 
Ris i lösvikt - 1 av 5
 
I motsats till kycklingfötterna hade riset gått från förpackning till lösvikt. Vi fann det besvärligt att skilja mellan de olika rissorterna. Vi gillade inte heller djuren som byggt bo i risbergen.
 
 
 
Provsmakning på dryckesavdelningen - 4 av 5
 
Vi tilltalades särskilt av självserveringskonceptet. Genialiskt! Baijiun smakade dock sådär vilket drar ner betyget något.
 
 
Då vet ni.
 
 

Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

Ville bara höja min röst för köttfärsens skull, som är betydligt mer värd än att nämnas i sammam mening om ens samma stycke som AC:n. Denna djävulusiska helvetesmaskin(inne på fjärdeveckan av snorstoppad näsa som vägrar ta emot det syre jag förtvivlat försöker dra in för att slippa gå runt med munnen öppen och se fånig ut. Tack Barcas AC).
Så mer köttfärs åt folket och helst i inplastade förpackningar med ett korrekt datum på :-)
Köttfärs/ Ac 1-0

Svar: Malin, du är bara orutinerad! Kom hit och stanna en månad i hettan så lovar jag att AC:n kommer gå från din värsta fiende till bästa vän! Det är faktiskt värt att testa för att få ett slut på köttfärs vs. AC-fighten. Komsi, komsi...
meanwhileinshanghai.blogg.se

2012-08-23 @ 10:30:59
Postat av: malinmaskmongo

Rutinerad som jag är kommer jag nog runt påsk nästa år igen. När temperaturena är lite mer human ;-)But until then: LÄNGE LEVE KÖTTFÄRSEN!

2012-08-29 @ 13:55:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0