Rödljus är för andra

Första gången jag satt i en taxi där chauffören tog sig förbi en bilkö genom att köra ut i mötande körfält, för att sedan hastigt, när en mötande bil dyker upp, tränga sig in i kön igen få man väl erkänna att man inte tyckte det var en sådär jättebra idé. Ohhhh...oj, oj, men vad gööör han? var den vanligaste responsen på detta tilltag.
 
Nu vet jag inte vad som hänt, kanske håller man långsamt på att transformeras till kines för numera är responsen allt som oftast,.. vi kan kalla den mer avslappnad, i form av tillrop såsom "ahh, hen hao" ("ahh, mycket bra" för er som ännu inte brytt er om att lära er mandarin).
 
  
Vem vill stå i kö liksom?
 
 
En av de vanligaste synerna i trafiken är annars den här:
 
 
Från den dagen en kinesisk kvinna får reda på att hon är gravid tar hon på sig ett förkläde som ska skydda mot strålning från datorer, mobiler, microvågsungnar och vad det nu kan vara. En väns gravida jobbarkompis vägrade gå och hämta papper i skrivaren på grund av strålningen hon då skulle utsättas för, kanske hade hon glömt ta på sig förklädet just den dagen. Att göra något som helst ansträngande, ha högklackat på sig eller flyga som gravid är helt otänkbart.
 
Men som sagt, när barnet väl är fött, ja då går det bra att slänga upp det på moppen eller hålla det i vänster arm medan man styr bilen och växlar med höger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  

Kommentarer
Postat av: Lotta

Längesen jag besökte er blogg. Kan bara konstatera att jag saknat den! Den är helt underbar...

2012-08-28 @ 17:14:53
Postat av: malinmaskmongo

Skönt att ni tar till er den inhemska kulturen. Vi svenskar brukar ju själva gnälla om att folk måste ta seden dit man kommer. Så hen hao!

2012-08-29 @ 07:51:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0