Pong!


Erik och Åsa kom på besök och det är vi mycket glada för. Trots att vädret var grått, Martin var magsjuk och Åsa hade en plastbit i ögat lyckades vi få några fantastiskt trevliga dagar tillsammans.


Inget Shanghai-besök utan en promenad vid the Bund. Vi kunde i alla fall ana Pudongs skyline genom dimman på andra sidan floden. Åsa var inte alls så ledsen som hon ser ut, det var bara fripassageraren i ögat som gjorde sig påmind då och då. Inte ens kinesisk antibiotika kunde få den att lämna sin trygga vrå.

Erik blev fikasugen så vi stannade och köpte med oss några bakelser hem. Med tanke på att en var magsjuk och två måttfulla så kan ni själva räkna ut hur många bakelser Erik högg in på.

Man får ta seden dit man kommer brukar det ju heta och det gäller även här. Det kan bland annat innebära att ställa upp på ett parti mahjong innan läggdags. De må se konfunderade ut på bilden men det dröjde inte länge förrän det ropades "Pong!" "Grön drake!" och "Mahjong!" så det ekade mellan skraporna.

När kinesköket visade sig vara i starkaste laget för känsliga svenne-magar gick vi över till det japanska. Och det med råge. Sushi, kött, sallad, fisk, skaldjur...
 
Ett Shanghai-besök är heller inte komplett förrän man har druckit en drink i stans högsta bar. Till 91:a våningen fick vi ta oss för att få detta avklarat.
Martin... ja... Han sa i alla fall att han kände sig frisk igen.


Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

Mysigt med lite Sverigebesök utöver allt elände med glasbitar, magsjuka och grått väder. Hoppas vi får mer tur med vårt besök :-)

2012-03-12 @ 14:17:17
Postat av: Monica o Calle

Ser trevligt ut allting! Men en stilla undran...... det där med baren som måste besökas på 91:a våningen....gäller det även Huskvarnabor sådär 55+????

2012-03-12 @ 20:18:45
Postat av: Martin

Ja! Det galler i SYNNERHET Huskvarnabor 55+.

2012-03-13 @ 05:39:20
Postat av: Monica o Calle

Det där såg ju kul ut. Snart är det dags för Elmarna med ett besök.

Ni borde ha provision på alla flygbiljetter mm besökarna köper.

2012-03-13 @ 19:03:59
Postat av: erik

Nice...

många bra bilder broderosyster!Mmmm... många bakelser åt ja, flera gånger oxå?!

Har oxå kommit på att JAPANSKT är vår grej, jummi.Hade vi tagit några SAKE till vet man aldrig vad vi kunde gjort med alla lösben vi sprang på... hahaaaahaa.... lösben vi sprang på...;)tack som fan M&L för upplevelsen i dagarna 6ps.91 är inte så högt calle........

2012-03-14 @ 21:49:55
Postat av: Lina

Det där ser SJUKT högt ut! I Bangkok va vi i deras högsta byggnad på 84 våningar, den 84 snurrade, jag tog ett steg ut sen hoppade jag tilbaka in igen och tog trappan ner till baren där jag typ fick krypa runt för att inte få höjdskräck!

Sånadär bakelser vill jag oxå äta när vi kommer på besök! Ser smaskigt ut!

2012-03-17 @ 12:04:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0