Mer av Nanjing

Japp, vi ger er mer av Nanjing!De hade hängt röda band i träden. Fint, men varför?
Jinglebells tycks vara en av de populäraste danslåtarna i Kina just nu. Så även i Nanjing.
Det var här själva kräftfesten ägde rum!
Hihi, fniss fniss, hur ska de där långnäsorna lyckas äta kinesiska kräftor!? Laugh best that laugh last! sa vi.
 Dumplings - det ultimata kräfttillbehöret.
Dagen efter utforskade vi Nanjing Massacre Museum. De fruktansvärda vittnesberättelserna blandades med besynnerliga Chinglish-översättningar och barn på skolutflykt som var mer fascinerade av oss än av själva museet. "Hello!" "Hello!" "Kolla, utlänningar!" Det var en bisarr upplevelse. Ändå ett mycket sevärt museum och en mycket fin minnesplats.
Tre vita duvor tog en paus framför fredsstatyn.


Det får nog bli allt från den f.d. hufvudstaden.


Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

De blå banden kan också ha varit slut i affären och rosa kanske är lite för flickigt i vissas smak. Grönt skulle ju inte synas bland träden. Detsamma gäller ju förstås brunt och de beiga nyanserna.

Lila är väl egenligen mest för Färjestadare (eller vilka det nu är?) och kaffeälskare. Gult är (hur mycket jag än gillar det) enligt det gamla svenska utrycket fult. Det kanske finns något liknande i Kina?

Svart, grått och vitt ... Ärligt vem tycker att det är fint som utsmyckning. Som grundfärg? Absolut men träden har ju inte fattat det utan envisas med att vara grön- bruna.

Orange är väl ingen som vågar sno från oss, ASK- s damlag efter vårt avancemang i år...Det kan ju ha med Mao, socialism,hankineser eller röda band arbetare ibland bär att göra också enligt google men seriöst. Jag tycker inte der verkar logiskt alls...

2012-05-08 @ 11:59:52
Postat av: Ann

Kul att få veta att även kineserna äter kräftor - trodde bara att dom exporterade : )) Ja, i förhållande till deras näsor så är ju våra långa,,,men ! vi har lång träning på kräftätande, eller hur ? o dessutom har vi en lång procedur före ätandet och det verkar inte dom ha... : ))) Ha det så trevligt med övriga familjen Elm sen!!

2012-05-10 @ 18:25:00
Postat av: Monica o Calle

Tjohoooo! Imorgon bär det av! China... here we come!!Du Ann... lita på att vi ska ha det öööverstyvt!!

2012-05-10 @ 19:52:46
Postat av: Ann

Ja o jag vill ha många o långa berättelser sen från denna öööööverstyyyva vistelse hos Martin o Lena i Shanghai : )) Ha det bäst !!

2012-05-12 @ 19:12:58
Postat av: Ann

inte helt lätt att "kommentera" här... men - Jag vill ha mång o långa berättelser om allt det öööövverstyyvva ni varit med om i Shanghai hos Martin o Lena sen....Ha det bäst !!

2012-05-12 @ 20:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0