We're alive!

Hade vi kunnat se ut genom dimman igår hade vi sett USA:s konsulat på andra sidan gatan. Hade vi dessutom haft en kikare kanske vi till och med hade sett den lilla manicken på taket som timme för timme mäter Shanghais AQI, Air Quality Index. Nu behöver vi ju varken kikare eller klar sikt för att se resultatet av mätningarna, det har de finurligt nog löst genom moderniteter som internet och appar. Igår eftermiddag visade mätningarna på 340. För majoriteten svenskar säger detta ingenting. För Shanghaisvenskar säger detta: Håll dig inne! På AQI-skalan klassas nivåer över 300  som "hazardous". Idag ligger index dock bara på 180, vilket kort och gott är "unhealthy".
 
Men, vi har som ni nu märker varken avlidit av dålig luft eller av att ha satt dumplingsarna i halsen. Däremot har vi sedan sist hämtat oss från vårt livs vecka i Frankrike, än en gång återanpassat oss till Shanghailivet, på sant hollywoodfruvis anordnat en babyshower för en kär vän, fyllt på kylen, genomlidit en svensexa på Shanghais barer i knallrosa kostym med leopardfärgat foder, varit på ännu en löpande band-hälsokontroll, börjat planera nästa resa, försökt få upp konditionen efter en vecka med 3-rättersluncher och 5-rättersmiddagar, hittat världens bästa japanska hak (de i Japan borträknade...), varit på utflykt till Nanxiang och ätit Xiaolongbao, haft hej då-middag med Mei Mei som flyttar till Sverige. Jobbat lite har vi gjort emellanåt också.
 
Nu fick jag plötsligt dåligt samvete över den dystra inledningen. Måste tillägga att Shanghai de senaste veckorna visat sig från sin bästa sida de allra flesta dagarna. Klarblå himmel, 25 grader och löv som sakta börjat falla från träden. Synd att klaga.
 
 

Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

ÄNTLIGEN!!! Smekmånaden borde varit över för längesedan. Att ha en hel månad är så 1925. 2012 kör man max en vecka. Skärpning!!!

Grattis turliga ni som har fått varandra på riktigt. Syndens tid är över. Hallelujah!

Såg ett kort på FB. Snygga var ni såklart!!!

Ser fram emot att höra vad som händer i era liv igen.Och ett inlägg med lite bilder från stora dagen.

Ps Förväntade mig att få se Håkan som best man, lite besviken, vad hände? Ds

2012-10-23 @ 11:54:49
Postat av: Monica


Hallå där långtbortistan!!
Ang. AQI-skalan: Gör som en del smarta kineser använd munskydd!! Kanske inte konstigt att man hostade några veckor efter besöket i Shanghai ( kan iofs varit en o annan cigg för mycket!)
Det tog allt en stund för oss också att återgå till den grå vardagen efter en underbar vecka med ert underbara bröllop i Frankrike!!

2012-10-23 @ 20:29:40
Postat av: Hanski

Du vet väl att jag, erich och lokman har spelat i ett lag med namnet xiaolongbao!
Ahhhh, nu blev man hungrig.

2012-10-24 @ 09:08:59
Postat av: Martin

Hanski: Hade jag tamejtusan ingen aning om. Vi var och kakade pa staller dar de typ uppfanns. 60 st for 75 spann. 4 matta gubbs rackte det till.

Malin: Du vet hurdan Hakan ar..

2012-10-24 @ 10:15:11
Postat av: malinmaskmongo

Den där Håkan alltså... pust ;-)

Jag som trodde han skulle älska chansen att ha första tjing på tärnorna och allt som medföljer med bestman- rollen. Den där lilla playern har nog missat hur lättraggat det är på bröllop. Nu var ju inte ert bröllop så stort... det kanske var så han tänkte den uträknade lilla jäkeln...

2012-10-24 @ 15:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0