Krig, balkongkrig!

 
 
Ser ni den prunkande balkongen där borta? Den med balkonglådor, ljuslyktor och vindspel hängande i taket och allmänt... prunk.
 
 
Fram till för ett litet tag sedan spelade det ingen roll att blommorna på vår balkong såg lite hängiga ut sex av sju dagar (då vi hetsvattnar för att kompensera för en veckas uttorkning) och att tomatplantorna liksom växte in mot kökskranen i ett desperat försök att meddela att de behövde vatten för att överleva. Vi var ändå ohotade balkongkungar i vårt område. På dryga 200 balkonger har det enda jag sett, som skvallrat om att balkongen används som något annat än tvätt/tork/förvaringsutrymme, varit en stol.
 
 I senaste numret i en av stans gratistidningar är coverstoryn "Home Improvement - 19 great ideas that will elevate your living space". En av de här 19  fantastiska idéerna handlar om balkongen och lyder något i stil med "You may not normally spend too much time on your balcony, but we have an idea that might be a game changer: make a miniature garden out there to take extra advantage of that extra space!"
 
 Så kom morgonen då vi satte oss på balkongen för att äta frukost och liksom bländades av en grön explosion. Mitt i denna gröna explosion står en visslande man och petar i jorden, flinar och höjer handen i en lätt vinkning åt vårt håll. Det är ingen vinkning som i "god morgon". Det är ingen vinkning som i "tjena, tjena, härligt väder idag". Det är en vinkning som i "nu är det krig, balkongkrig!".
 
To be continued...
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

Se det positivt: Allt ni behöver är en en y-formad trägren ett gummiband och lagom hårda och runda stenar... Sedan kan det nya fredagsnöjet börja.Den som lyckas skjuta av flest blad på grannens blommor.

OBS: passa på att öva innan på att få ner slangbellan snabbt samtidigt som ni kör en oskyldig vissling som framför allt betyder:Du vet att det var vi. Vi vet att det var vi.. men kan du bevisa det balkongbov!!!

2013-05-29 @ 15:02:24
Postat av: Lena

Trodde först att du kommit på någon snitsig upphängningsanordning för ljuslyktor men det här, det här är ju riktigt bra. Och imorgon är det fredag!

2013-05-30 @ 09:49:40
Postat av: Anonym

Det är bara att höra av er om ni behöver tips. Satasa på blomsterböna, växer fort och blir stooooor!!
Sofia

2013-05-30 @ 10:40:28
Postat av: Anonym

...tillägg, jag tror ett besök på IKEA kan hjälpa er i pimpiningen av er balkong och att vinna "kriget".

2013-05-30 @ 10:45:07
Postat av: Lina

Tryck ner en ingefära i jord så får ni högt väldoftande gräs och sen även egen ingefära! ärtor går superfort att odla! Bara att köpa vanliga torkade som man gör ärtsoppa på! Men ni har inget att oroa er för! Er balkong vinner lätt! :)

2013-05-30 @ 15:34:10
Postat av: Malinmaskmongo

Tidsuppfattningen är dålig som vanligt... men i Sverige är det iallafall snart fredagkväll. Let the game begin and may the best aimer, I mean balcony win :-)

HEJA HEJA HEJA!!!

2013-05-31 @ 13:31:07
Postat av: malinmaskmongo

Hur gick kriget? Vann ni?

2013-06-03 @ 15:58:08
Postat av: erik

några stora palmer och e jävla massa ljusslingor.....

2013-06-04 @ 21:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0