En dag i livet

Idag är det söndag. Det innebär att det var lördag igår, vilket i sin tur innebär att man överlevt fredagen. Det är en dag att känna tacksamhet.

Idag kunde man också vara tacksam över vädret. Ljumma vindar tog med sig dofter från nyöppnade uteserveringar när vi lämnade vår lägenhet i morse. Vi fick en känsla av sommar vid medelhavet. 

I Shanghai är man svårt avvikande om man inte äter brunch ute på söndagar. Vi har hittills valt linje annorlunda, men idag bestämde vi oss för att rulla ut på stan för en rejäl dos Shanghai noveau kultur i form av burgare och smoothies. Vi satte fart mot Azul, en Peruansk restaurang med lovprisad brunch.

Vi satte i oss 2 muffins, 2 scones, smör, färskost, marmelad, en friterad jättepotatis fylld med oliver och kött, 5 bruschettas med räkor och avocado, 1 peruansk hamburgare, en stor tallrik med ris och anka. Detta sköljdes ner med en jordgubbssmoothie, en banan/kokos smoothie och två koppar kaffe.



När kaffet sjunkit ner lockade vädret därute med några strålar som letade sig in genom fönstret. Vi fick plötsligt bråttom, betalade och gick.

Vi bestämde oss för att ta en medveten omväg hem för att försöka komma vilse in några nya kvarter. Vi lyckades ganska bra och hamnade på en gata vi bestämt aldrig varit på innan. Vi hittade ett hus där det antagligen bor en viktig disco-personlighet. Han hade gett uttryck för detta genom att hänga några dussin discokulor i sitt träd på tomten. Så här fint blev det.



Strax brevid hittade vi en saluhall vi aldrig sett förut. Vi gick in och möttes av lukten av torkat kött, nyrensad fisk, jordgubbar och blommor. Det mest intressanta brukar ju vara kött och fiskdisken. Här kommer ett smakprov:



När vi senare närmade oss vårt hem var det stor uppståndelse i vår park. Det var ju söndag! Söndag i vår park innebär stora burfågelbytardagen. Medelålders män träffas, dricker en öl, jämför nymfparakiter och snackar skit. Man kan också köpa nya tillbehör till sin bur, till exempel en liten vattenskål i målad keramik. Det hela är en mycket maskulin tillställning och inga kvinnor tillåts närvara. 



Det är mycket viktigt att noggrann besiktiga en fågel inför ett eventuellt byte eller köp. Man kollar fjädertäthet, sångförmåga, förmåga att inte ha panik i buren, förmåga att matcha själva buren samt flygförmåga.






En del av själv mötet kretsade kring mannen-som-har-med-sig-fyra-gröna-fåglar-som-flyger-en-sväng-när-han-blåser-i-visselpipan. Eller "Fågelgubben" som hans artistnamn lyder.



Det mest exotiska i parken, och det som drog till sig allas blickar och uppmärksamhet, var dock varken Fågelgubben eller någon av spekulaterna, utan två svenskar med kamera och magarna fulla av Peruansk kok-konst.

Det har varit en bra dag i livet.


Kommentarer
Postat av: Calle/Monica

Hej era små matvrak! Om några veckor till har ni nog ätit er igenom alla världens menyer!!



En liten stilla undring: är det inte väldigt mycket som är uppdelat vad män resp. kvinnor gör på fritiden?

Fortsätt förse oss uppe i kalla Norden med era fina bilder // Svejs.

2011-02-28 @ 22:31:18
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Calle/Monica

Hej era små matvrak! Om några veckor till har ni nog ätit er igenom alla världens menyer!!



En liten stilla undring: är det inte väldigt mycket som är uppdelat vad män resp. kvinnor gör på fritiden?

Fortsätt förse oss uppe i kalla Norden med era fina bilder // Svejs.

2011-02-28 @ 22:33:10
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0