GUYI

Den vanligaste frågan man får om Shanghai är om maten. Hur är den? Går det att äta?

Det finns nog ett 10 000 tal restauranger från hela världen i stan. Maten borde inte vara ett problem för någon. Snarare tvärtom. Det finns fantastiskt många trevliga prisvärda restauranger som håller god klass.

På vår ca 150 meter långa gata finns en fransk, två italienska, en libanesisk, två thailändska, en malaysisk, en vietnamesisk, två indiska, en japansk, en nya zeeländsk, sex finska (OBS lögn) och fem kinesiska restauranger. Utbudet är enormt.

En middag för två på ett bra ställe kostar 200-300 RMB (tillika SEK) inklusive några öl. Det går dock utan problem att äta hygglig mat för två under en 50 lapp. Det går också betala 1600 SEK för brunch för två personer om man har sådana böjelser.

En av våra absoluta favoriter så här långt är en kinesisk restaurang med mat från provinsen Hunnan (eller var det Yunnan? Skit samma) - nämligen GUYI. Och som läsare av den blogg har du som vanligt backstagepass till allt som händer. Här bjuds på middag!

På kinesiska restauranger beställer man ett antal rätter som alla runt bordet delar på. De serveras allteftersom de är tillagade, det brukar innebära grönsaker tidigt och kyckling sent. 



Här sitter Lena och kalasar på jordnötter och ingefära medan de första rätterna serveras. Notera det något nonchalanta pinn-greppet. Det är viktigt om man ska se väldsvan ut.

 

Det här är aubergine och bönor stekta i chili. En ära att ha fått bekanta sig med.



Sallad med kyckling och koriander.



Tidernas smaksensation. Gurka i mild vinaigrett med soya, chili och rostad vitlök. Om jag vore en gurka skulle jag hoppa i det badet och aldrig kliva upp. Denna oansenliga rätt är i sig värd en resa till Shanghai.



Saftiga, perfekt grillade lammracks kryddade med krossade spiskumminfrön, chili, rostad vitlök och persilja. Alla kötträtters urmoder. Jag får nästan feber bara jag tittar på bilen. Fick feber. Nu.



När jag väl la ifrån mig kameran såg bordet ut så här! Lena hade länsat det!! Och dragit två 66 cl Asahi på kuppen. "-Titta allt slut, och inget i munnen!" Såna här galna små upptåg hittar hon på hela tiden. Vilken toker!

Kommentarer
Postat av: Calle/Monica

Ser fantastiskt ut, ni verkar inte svälta iaf.

2011-02-10 @ 18:26:18
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Linda Johansson

Härligt ni verkar ha de. Lokman är avis :)

Kramar från oss alla

2011-02-10 @ 21:31:49
Postat av: Martin

Hej Linda! Allt bra i Shanghai. Vi far testa ngt av recepten ihop pa kusten i sommar. Halsa Lokman och pojkarna.

2011-02-11 @ 01:34:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0