En berusande helg

Förra helgen inleddes med champaaaagneprovning och avslutades något mindre pompöst med ölskattjakt, där vinsten var två lådor Heineken.

Champaaaagneprovningen, och annan dryckesprovning som vi ibland ägnar oss åt, leds så klart av en fransman vid namn Matthieu (Matthiöööö - för er som inte kan er franska). Vi har inte träffat Matthieu speciellt många gånger men Martin hävdar bestämt att han kommit Matthieu nära. Jag tror det beror på:

1. Han (Matthieu) fällde vid ett tillfälle följande kommentar om ett vin "This is acutally a great breakfast wine!"
2. Han har en uppsjö av vinkylar till salu



Söndagseftermiddagens skattjakt gick ut på att driva runt på stan för att finna svaret på ett antal olika frågor såsom "vid korsningen Fuxing Road/Chong Qing Road hänger en reklamskylt för ett bantningspreparat. Hur många kilo hävdar mannen i reklamen att han gått ner med hjälp av bantningsmedlet".
 



Där svaret på frågorna kunde hittas fanns det passande nog också ett ölhak eller en affär där man kunde slinka in och köpa en öl för en femma eller så.
 

Vårt lag bestod av våra glada vänner från Ungerska, Polska samt Ecuadorianska konsulatet. Säga vad man vill om konsulatmedarbetare (vad man nu skulle vilja säga om dom) men ett glas eller sju tackar de inte nej till.

Skattjakten ledde oss till de mest märkliga ställen i stan. Fråga tre tog oss till exempel till en imponerande trädgårdsodling på taket av en restaurang. Restaurangägaren kunde inte förså vad vi skulle upp på taket och göra. När vi förklarade att vi ville veta vilken färg det var på det lilla huset som fanns bland grönsakerna där uppe suckade hon och skakade på huvudet men visade oss till slut vägen. Där uppe bland odlingarna fanns förutom det lilla huset och en massa grönsaker även en kanin och några tuppar. Snacka om färsk mat.  



 



En annan fråga ledde till en av oss tidigare outforskad park. 




Förhållningsreglerna var solklara.


Efter att alla frågor besvarats hittade ett så gott som övergivet öltält i en gränd. Det kändes ju, om än något överraskande, väldigt passande en dag som denna. I tältet satt den tyske restaurangägaren och drack öl vid ett av långborden. Han sa att vi missat festen men att det fanns lite kvar av den helgrillade grisen, de grillade kycklingarna, de tyska korvarna och potatissalladen. Vi kunde få äta för halva priset. Sagt och gjort. Så kom det sig att vi avslutade dagen i ett tyskt öltält i en gränd i Shanghai. 

Ungefär då upptäckte vi att sista datum för att skicka in svaren i tävligen redan passerat.
Vi kunde inte brytt oss mindre.


Kommentarer
Postat av: Lina

Gud vilken trevlig helg!!! Det där skulle jag viljat vara med på!!!!

2011-06-21 @ 12:53:50
Postat av: Martin

Pa oversta bilden ar vi pa Boxing Cat Brewery. Microbryggeri med 6 egna olsorter. Jag drack Standing Eightball Pilsner. Makalost fin.



Tankte bara att ni ville veta.

2011-06-22 @ 02:43:46
Postat av: Calle/Monica

En helt underbar berättelse om en, uppenbart, helt underbar dag.

2011-06-22 @ 07:22:55
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: malinmaskmongo

Tack ska ni ha. Jag har alltid undrat vad jag ska bli när jag blir stor egentligen. konsultatmedarbetare verkar ju perfekt även om det känns som ett lite svårt ord efter sju glas...



Ps. jag jobbade ihop med en Matthieu. Var det enda han kunde säga på svenska "dina bröst är som svalor som häckar" och han hade lärt sig det av någon vimsig schlagerälskande mullig( ja man går upp en del utomlands, iallafall i London där pints är en nödvändighet varje dag) kan det ha varit samma kille ds

2011-06-22 @ 22:14:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0