Antikrundan med gissa-priset special!

Idag har vi gett oss ut på jakt efter antikviteter. Vi tog tunnelbanan till en slutstation. Där luktade det blöt hund. Det var förvisso logiskt eftersom det regnar, och vi var omgivna av hundar.

Vi sökte skydd för regnet och beslutade oss för att byta en kort promenad mot en moppetaxi. Vi frågade moppetaxichaffisen om han hittar till antikmarknaden. Han sa "Ja!" och gick därefter och frågade en kollega.



Kollegan: "-Det vet ju varenda idiot att det ligger bakom muren där borta. Fån!"

Vår chaffis satte full fart.



Det gick snabbt och jag var lite sådär klädsamt skraj. "-Aaaakta trottoaren! SE UPP! BIL!" coachade jag honom vant fram genom trafiken. Det gick såklart bra.

När vi betalade honom ville han ha 2 RMB. Lena hörde fel och gav honom 5 RMB. Han blev då ofattbart glad och beslutade sig för att, så att säga, bli vår bitch för resten av eftermiddagen. Bra Lena!



Så här såg det ut vid entrén. (bilden är tagen efter, det ser ni på vår lilla kasse med fynd)



Det fanns ganska många antikviteter. Bland annat några stolar.



Vi beslutade oss för att använda våra kunskaper från TV. Jag kollade om Mingdynastins stämpel fanns i botten av denna vas. I just detta exemplar saknades den dock. Attans!



Lena hittade en väska som var "söt". "Söta" saker har ett högt så kallat 'affektionsvärde' berättar hon och dammar av den lite grann.



Jag hittade ett samuraisvärd. Ett sådant är ju inte bara fint utan har också ett praktiskt värde. T ex om det kommer tjuvar. Jag kollade om det fanns vågmönster på bladet. Det gjorde det. Det är ett tecken på att det behandlats med lera vilket gjordes förr i tidenför att bara delvis härda klingan (tack till TV programmet "Worlds sharpest things"). Lena sa att jag var "ko-ko". Jag svarade "Hai!" och drog svärd. Lena suckade.



Denna behöver vi också! Jaså.. inte det.



Här öppnas en helt vanlig tidsportal. Det verkar vara normalt här. Kanske köper de sina antikviteter genom denna portal. Smart!

Nu följer lite frågesport. Gör så här:

1. Ta fram papper och penna
2. Titta på de fyra bilderna nedan och tänk Knut Knutsson.
3. Värdera "objekten" (det är proffsigare att kalla dem det)
4. Skriv in just din gissning på prisen i kommentarsfältet.
5. Skriv vem du är. Vinnaren utropas på tisdag!

Förutsättningar:

Alla priser prutas av Lena innan slutpris nås. Lena kan beskrivas som en fräsande prutare utan någon som helst skam i kroppen. Taktiken är att chocka, lura, mosa, mosa igen, betala. I priserna ingår hemkörning (ca 1 mil)

För motståndet står en ärrad kines som sett alla knep och hört alla argument. Han har lurat folk från Borås till Bolivia att betala överpriser. Men han har kanske aldrig gått en match mot en smålänning tidigare.

Marknaden är het. Utbudet stort, men det är också efterfrågan.

OBJEKT 1 - KISTAN



Beskrivning: Den näst understa kistan. Den är ca 100 (l) x 400 (h) x 600 (d). Den är gammal och dammig. Bläcken är hela och fina. Den har inga yttre skador.

OBJEKT 2 - TRUMMAN



Den övre trumman. Ca 60 cm i diameter. Fullt fungerande. Kanske tidigt 1900 tal. Lite repig, men i bra skick. Om du vill veta varför vi behövde en trumma kan du skicka e-mail till Lena. Jag är ovetande. Vad tror du? 50 spänn? Kanske 475? Svårt va?

OBJEKT 3 - 2 PALLAR



De två små pallarna. Mycket gamla och handkarvade. Krukorna hade vi sedan tidigare. Ange pris per par.

OBJEKT 4 - DRAKEN



En smidd (ej gjuten) mässingdrake. Ca 50 cm högt. Tung och solid i bra skick. I denna prutning kan jag avslöja att Lena började spotta och svära lite. Kinesen, som blev förolämpad gömde då draken bakom ryggen och gick därefter och gömde den i en hylla. Det var en mycket hård strid innan den bärgades!

Nu kan ni börja gissa!


Kommentarer
Postat av: Calle/Monica

Ni verkar att ha fullt upp o använder tiden till nyttiga och intressanta saker. Det är både kul och lärorikt att följa er här på nätet. Ibland är det nästan att man skrattar på sig. Martin - det är tur att du har Lena som sköter om många av dom praktiska sakerna. På dom bara Lena, ge dig inte förrän du får som du vill. Längtar efter nästa rapport.

2011-03-06 @ 19:58:29
URL: http://meanwhileinshanghai.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag håller med mamma o pappa om allt! :) Hur fick ni tillbaka draken från hyllan sen? Lena kanske vill följa med mig till torget nästa gång så man får bästa möjliga pris hahaha

2011-03-07 @ 13:17:01
Postat av: Andreas Elm

Till skillnad från alla andra tar jag den här uppmaningen på största allvar.



1 5kr

2 17kr

3 9kr

4 60kr

2011-03-07 @ 18:09:31
Postat av: erik nyblom

1 kistan: hmm 16:-

2 trumman: ser afrikansk ut o då... med tanke på att nån importerat den.... 27.50:-

3 palldjäv.... lätt 1.50:- styck

4 draken.. svårt.. finns inte många i kina.. hmm 130:-



kollar bloggen varje dag... riktigt bra!!

gött 7-0 ..fniss precis som på xboxen



puss o kram

2011-03-07 @ 19:10:48
Postat av: Martin

Gott gubbar! Det AR en allvarlig uppmaning. Vi kommer att se till att hitta lamplig beloning till vinnaren.

2011-03-08 @ 00:05:16
Postat av: Benny

Eftersom jag är både blyg och konflikträdd sätter jag något högre...

1 Kistan 20

2 Trumman 60 (förstår Lena precis, trummor är bra)

3 Pallar 10

4 Draken 80



Ha det så kul på Grand Prix

2011-03-08 @ 20:57:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0