Topp 5 anledningar att trivas i Shanghai just nu...

5

..Mid Autumn Festival (innebar ledig dag i måndags) är just över. I helgen blir det Oktoberfest. I september. I Shanghai. Det är liksom alltid festival. Sa vi att det är en veckas ledigt för att fira nationaldagen i början av oktober?

4

...Shanghaifenomenet "Free-Flow-Champagne-Brunch". Det är enkelt, du tömmer plånboken vid dörren, därefter skaldjursbuffén. Bredvid ditt bord står en vitklädd härlig liten monsieur och insisterar på att fylla på ditt glas med lite välkyld Moet & Chandon. Igen. Och igen.

3

...vi har hittat en sköldpadda i dammen på innergården. Han heter Håkan. Vi har sagt till honom att gömma sig när han ser en kines.

2

..sommaren är slut, men hösten har inte hunnit börja.

1

...nyupptäckta fläsk / krabba / ingefära / chili / vitlöksdumplingen på Wujiang Road.


Dessutom har Lena gått från Shanghaiutforskare extraordinaire till dubbelarbetande. Ännu lever hoppet om att bli hemmaman vid 40. Grattis världen.


Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

En sköldpadda som heter Håkan och gömmer sig för kineser!!!! Bara en sådan sak. Livet är värt att leva igen :-)

Jag känner att även jag kommer få lättare att gå upp på morgonen nu. Bara och tänka på den lilla krabaten som simmar runt och ler lite finurligt medans han spanar efter kineser att gömma sig för. Håkan välkommen till mitt hjärta!!! :-)

2011-09-13 @ 17:05:09
Postat av: Annicka

hemmaman vid 40 låter som en fin plan hahah, hälsa Håkan ;)

2011-09-14 @ 03:40:15
Postat av: Lena

Känns fint att Håkan sprider glädje ända till Sverige.

2011-09-15 @ 16:31:56
Postat av: Anonym



Här har minsann inte skrattats så mycket senaste veckan!! Kunde ju tänkt på det innan att jag skulle livat upp mej med er blogg!! Våga nu inte äta sköldpaddsoppa en enda gång i Kina.

2011-09-15 @ 19:49:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0