Ur minnenas arkiv

Sitter och laddar over bilder fran telefonen. Det ar bilder pa allt mojligt. Manniskor, lite fulla manniskor, mat, lite fulla manniskor som ater mat, rådjur och lite annat. Sa har ser de ut:

 

Det har ar Lena utanfor The Venetian Hotel & Casino i Macau. Hotellet ar ganska stort med 3000 sviter och en flod med gondoler pa andra vaningen.



En bild fran Tokoy tror jag. Vet inte varfor jag tog denna bild. Kanske for att jag gillar Hajen. Richard Dreyfuss ser utomordentligt cool ut som fiskare. Sadar skulle jag kunna tanka mig att glida runt i en bat och saga "Ahrrg, he he he" Sen skulle jag plotsligt en dag ge min ut till havs med en pipa i mungipan och en stickad troja pa overkroppen. Solen skulle skina och salta vindar skulla vara sadar lite lagom besvarande. Fiskmasar foljer efter skrikande i sina forhoppningar om mat. Bakom mig ser man bara land som ett morkt litet streck i horisonten. Vinden friskar pa och snart forsvinner sikten mot land. Det ar dags att en gang for alla gora upp med den fasansfulla best som skramt turister langs hela kuststrackan. Jag vet inte hur jag ska ta livet av hajen, bara att jag ska gora det. Plostligt stannar motorn. Sjon liggen nu lugn trots att vinden fortfarande leker med min lugg. Jag gar fram till relingen och tittar ner i vattnet, det ar morkblatt, kallt och klart. Jag ratar pa ryggen och skriker:

- Din djavul, vaga dig fram nu da!

Sedan sliter jag av mig min stickade troja, greppar en stor kniv mellan mina tander medans jag klattrar upp pa relingen och blir staende. "Nu ar det du eller jag" tanker jag for mig sjalv. Jag tar sedan nagra djupa andetag och dyker ned i det morka vattnet. Baten kranger till av mitt sprang och ytan spracks och tvingar spegelbilden av de bla himmeln att upplosas. Det ar en bra dag for fiske.

**********

Sitter pa balkongen och skriver detta. Det ar varmt ute, 25 grader, och solen skiner. Vi har en massa lavendel som vaxer har ute. Den har borjat blomma och gor att det luktar medelhavet, jag gillar verkligen nar det luktar medelhavet. Nu gick Lena in for att fixa varsin espresso till oss. Livet ar fint pa sondagar.

**********

Ibland saknar man vart gamla boende. De visste verkligen hur de skulle muntra upp en med nagon harlig varnings- eller informationsskylt.



Gulash gor vi ofta i 20 litersgryta. Sa ocksa denna gang. Efter det bjod vi in vanner pa glogg och en portion av denna ungerska extravagans.



Denna bild ar tagen genom tagfonstret mellan Peking och Shanghai strax innan jul. Det var ganska dystert ute da.



Lena knappte mig framfor Shanghais skyline. En kall fin dag detta. Veckan innan jul tror jag bestamt.



Fran det harliga stallet "Drunk Bar" hamtar vi denna bild. Dar har vi haft mycket kul.



2012-12-24 kl 16:15.

Get in the Character.



*********

Nu kom Lena tillbaka med kaffet och en overraskning: ett litet glas calvados!

Nu horni, maste jag omgaende aterga till att koncentrera mig pa utsikten, kaffet, lavendeln och allt det andra. Vi hors.


Kommentarer
Postat av: Lina

Trevliga historier till bilderna...o kul att se att tomten brukar va i mormor o morfars källare och posa framför spegeln! O du...skippa hela det där med att bli fiskare...låter farligt!

Ha det gött i solen! Mmm lavendeldoft! Får nog ta och tända en lavendelrökelse här :)

2012-04-22 @ 19:38:33
Postat av: malinmaskmongo

Och livet flyter på i Shanghai. Inte utan att man längtar tillbaka lite.

Dessutom snart öppnar ju poolen :-)

2012-04-23 @ 08:44:04
Postat av: Monica o Calle

Låter som ni har det härligt där ute på balkongen. Snart kommer ju vi och gör eran tillvaro ännu bättre!!!

Men, Martin, Martin.....trodde du om någon fått nog av hajar!!!!!!!!!!

2012-04-23 @ 21:36:47
Postat av: Ann

Fint kort på dig Lena ! o skylinen i Shanghai blev väldigt fin med Martin i förgrunden : ) Skulle gärna göra ett besök hos er, inte bara för att få träffa er två utan även för att smaka eran Gulasch : )

2012-04-26 @ 20:45:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0