Seoul

 
 
 I helgen fick vi smaka på friheten. Frihet i form av att få se Zlatans magnifika mål mot England på youtube. Frihet i form av att kolla av vad vänner och bekanta har haft för sig på fejjan senaste tiden. Vanligtvis kan vi förstås göra detta även i Kina, men de senaste veckorna har en krånglande vpn-tunnel (som kan vara världens tredje bästa uppfinning efter AC:n och köttfärsen, när den funkar) satt stopp för detta och fått oss att känna på hur fruktansvärt frusterande det är att inte kunna ta del av vad man vill, när man vill. Att olika typer av sociala medier är blockerade här är så klart ingen nyhet, men när man upptäcker att hemsidor som wedholmsfisk.se och sjoqvistskor.se är oåtkomliga utan vpn blir man ändå lite konfunderad. Hur tänkte egentligen De Som Bestämmer där? 
 
De där svenska vinterkängorna, vad ska hon med dom till? Nä, det kan hon ta och glömma, vad är det för fel på kinesiska? (Svar: kalla, fula och gjorda av plast). Stäng ner!
Wedholms fisk? Kan inte sätta fingret på vad det är, men det låter skumt... Mmmm, måste nog lita på magkänslan här och ta det säkra före det osäkra. Stäng ner! 
 
Ja ja, nu var det ju inte för att surfa runt på nätet som vi for till Seoul utan för att... ja, vem är inte nyfiken på vad som finns där liksom?
 
 Nu vet vi det och kan berätta att det fanns en himla massa bra grejer där. T ex...
 
 
Ett hotell med utsikt över en gatukorsning kantad av höstfärgade träd.
 
 
 
Starbucks. Säkert kort.
 
 
 
Allt man behöver.
 
 
 
 Tre gummor. Tre pallar. Tre miniräknare.
 
 
        
 
        
 
En orgie i höstfärger.
 
 
 
 En vacker park. En vacker man.
 
  
       
                 Kimchi, kimchi, kimchi.....                                                            Bibimbap, bibimbap, bibimbap.....
 
Galbi, galbi, galbi...
 
Bara namnen på de koreanska rätterna gör ju att man vill äta tills man dör.
 
 
 
 Folk, folk, folk...
 
 
 
...och några neonskyltar. Ungefär som hemma med andra ord.
 
 

Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

Okej skorna kan jag förstå.Men att två svenskar väljer att gå in på en sida om fisk när de är i Kina skulle även fått mig att fundera om jag var kinesisk internet- åtkomst- bestämmare. Å andra sidan verkar ju sidan väldigt het om ni gör det. kanske får kola in den lite senare idag. Vad har jag missat... lika bra att ta det säkra före det osäkra.

Trevlig helg!

2012-11-23 @ 07:48:51
Postat av: Ann

Jasså, herr o fru Globertrotter är ute och ser sig om igen :)) Fiiint, väldigt vackra höstfärger o otörstiga o mätta verkar ni också bli. Ha så trevligt !

2012-11-26 @ 20:17:17
Postat av: Lena

Malin, blanda inte in mig i den där fiskhistorien! Ann, otörstiga och mätta har du rätt i att vi blev :)

2012-11-29 @ 16:34:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0