Weekend i Singapore

Da var det plotsligt sommar. Varma kvallar med plotsliga och korta skurar. Kortbyxor som kanns for langa och varma hur korta de an ar. Skor som kanns onodiga. Skjortor som klibbar fast i huden.
 
Under ledigheten i Kina stack vi ner till Singapore. Forsta resan dit. I mitt huvud fanns bilden av Bruce Boxleitner i TV serien "Uppdrag i Singapore". Jag sag framfor mig hur flaktar hypnotiskt snurrar i taket av en gammal bar i brittisk kolonialstil. Jag sag en motesplats for manniskor fran hela varlden. Jag blev inte besviken.
 
Aven om Singapore kan antas ha andrats lite de senast hundra aren sa finns mycket gammalt kvar. En byggnad som inte fanns da det begav sig var det lite svartolkade Marina Bay Sands, nedan. 
 
 
 
Vi var saklart tvungna att aka upp for att ta ett glas och kolla pa utsikten. Man far nog klassa den som "hygglig". 
 
 
 Vi bodde pa ett hotell nere vid hamnen. Dar fanns finanskvarteren och ett hyggligt utbud av restauranger. Jag bad Lena gora "nagot coolt" framfor kameran. Hon verkar inte hort riktigt vad jag sa.
 
 
Finns det varme sa finns det ocksa bad. Finns det bad sa finns det strander. Vi akte ut pa Sentosa Island for ett dopp tva ol och tre timmars slappande. Det borjade bra! Vi hittade omedelbart vagen. For att skoja lite med Lena vred jag runt alla vagskyltar nagot kvartsvarv sisadar. Otroligt kul!
 
 
Nar vi kommit fram till stranden bad Lena mig "se cool ut" framfor kameran. Det gick, som ni ser, jattefint.
 
 
Vi tog oss ut pa en liten o som skulle vara den allra sydligaste punkten pa kontinentala Asien. Jattespannande.
 
 
Vi fick ett mycket meriterande kort med oss.
 
 
Det man inte ser pa de forsta bilderna ar utsikten fran stranden. Den var fantastisk, se nedan.
 
 
 Om man ville ha en lite mer exotisk tillvaro kunde man bege sig till Little India. Dar hade de blompysseltimme nar vi gick forbi. 
 
 
Liv, kommers och curry. Strax efter denna bild togs fick vi sallskap av en Indier som var fascinerad av mitt snus. Han var ocksa valdigt stolt eftersom allt snus "is a product of India!". Hade jag ingen aning om. Han tog oss dock med till en affar, talade med kassorskan pa Hindi och bad henne ta fram sin basta Chaini Kiani. Jag fick en pase for en femma. Jag ar nu stolt agare till mitt forsta indiska portionssnus! 
 
 
Som Miami, men nagon annastans.
 
 
Sen knallade vi vidare till Little Arabia och tog en turk-kaffe. Det var sott och ackligt, akta med andra ord. 
 
 
 Hojdaren var det muslimska Halalfiket och restaurangen fika. Vi nojde oss med att se pa medan amerikaner tryckte magarna fulla av Pytt i Panna och kottbullar.
 
 
 Vi at istallet var mat fran sma samlingar av gatustand, sa kallade Hawker Centers. Fisk, skaldjur och nudlar skoljdes ner med Tiger Beer eller farskpressade fruktjuicer. Notera min attackhastighet mot nudlarna.
 
 
Well, sahar kunde det ocksa se ut.
 
 
Eller sahar.
 
 
Man fick med lite tur ihop en middag med ol for en femtilapp. 
 
 
 En kvall hade vi bokat bord pa restaurangen Halia pa legendomsusade och klassiska Raffles hotell. Mest kant ar nog deras Long Bar dar den allra forsta Singapore Slingen blandades till for sisadar ett sekel sedan. Eftersom Lena packat ner bade galaklanningar och hogklackat medans jag holl mig till ett par linnebyxor och en sliten skjorta var det med nod och nappe att de slappte in oss. Lena fick i praktiken agera "god man" eller malsman for mig kan man saga.
 
 
Vi borjade i Long Baren. Svepte en sling...
 
 
...kastade jordnotsskalen pa golvet, sa som man gjort i generationer. Hela hotellet var en miljo dar Drottning Elisabeth av England hade smalt in perfekt. Hon hade liksom sett lagom average ut. 
 
 
Sista kvallen satte vi oss sonika ner i en soffa pa en uteservering och bara stirrade. Det var ganska skont det ocksa.
 

Kommentarer
Postat av: malinmaskmongo

Fokusera på snöskämtet...fokusera på snöskämtet...fokusera på snöskämtet.... Nejdå. Inte är jag bitter inte. jag får ju snart åka och hälsa påer. Hoppas det är varmt i Kina med. Inte bara Singapore :-)

ps Lena jag tyckte du såg stencool ut ds

2013-04-10 @ 14:13:37
Postat av: Monica o Calle

Ja..... vad ska man säga?? Men alltså..... herregud vad mycket ni sett och upplevt sen ni flyttade till Kina!!! Här sitter man och huttrar och väntar på den vår som lyser med sin frånvaro.....Dock rätt nöjd med min utsikt från köksfönstret faktiskt. Isen har nämligen börjat ge med sig på Huskvarnaåa!! En sak till: solbrännan ni fått, sån kommer jag också att ha om sådär 5 månader!!!

2013-04-11 @ 19:21:19
Postat av: Calle

Ja vad ska man säga, Ni upplever mer ljus på ett år än vad man själv gör på ett ljusår.
Helt otroliga upplevelser.Skulle gärna varit med ett par strålande minuter där.

2013-04-12 @ 21:33:07
Postat av: Ann

Vilka bilder !! om värmen är jobbig så kan ni ju alltid åka hem hit o svalka er....

2013-04-13 @ 22:22:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0